Falusi CSOK

A falusi CSOK az eredeti CSOK-hoz hasonlóan a családok ingatlanhoz jutását könnyíti meg

A Falusi CSOK avagy Családok Otthonteremtési Kedvezménye országosan 2679 településen érhető el, ahol igényelhető ez a támogatási forma, ezeken kívül bizonyos külterületen lévő ingatlanokra is felvehető. A támogatási összeg 600 ezer és 10 millió Forint között van, továbbá csakúgy, mint a CSOK esetében kamattámogatott lakáshitel is igényelhető mellé. A program 2019. július 1. és 2022. június 30-ig tart

Mielőtt bármilyen igénylést tervezel, érdemes alaposan tájékozódnod és átgondolnod, hogy milyen célt szeretnél megvalósítani, mert komoly időt, energiát és pénzt takaríthatsz meg. Egy jól előkészített és megfelelően kivitelezett döntés hosszú évekre, akár évtizedekre is megkönnyítheti az életedet. Ezért érdemes szakemberhez fordulnod.

Ahogy a neve is mutatja, a falusi CSOK a CSOK egy speciális fajtája, ami a tanyák, valamint számos kistelepülésen lakások és házak vásárlásához, felújításához és korszerűsítéséhez nyújt vissza nem térítendő támogatást. Külterületen található lakóingatlan (tanya, birtokközpont) esetében bármely településen, vagy preferált listán szereplő kistelepülésen lévő lakóingatlan esetében vásárlásra és egyidejűleg bővítésre/korszerűsítésre, vagy mindkettőre; meglévő lakóingatlan bővítésére/korszerűsítésére (vagy akár egyszerre mindkettőre) fordítható.

Ebből következik, hogy kizárólag vásárlásra nem igényelhető falusi CSOK. Ez a támogatási forma a rosszabb állapotban levő tanyákat, lakásokat és házakat hozza helyzetbe, amelyek forgalmi értéke többnyire alacsonyabb, mert komoly ráfordítás szükséges ahhoz, hogy élhető, korszerű otthon váljon belőlük.

Újdonság

A meglévő ingatlan korszerűsítésére, felújítására is fordítható a CSOK ezen formája, hiszen eddig mindig követelmény volt, hogy új lakáscél valósuljon meg vásárlással, építéssel vagy legalább egy lakószobányi bővítéssel.

A falusi CSOK összege

Vásárlás és egyidejűleg bővítés/korszerűsítés esetén: 1 gyermek után 600 ezer Forint, 2 gyermek esetén 2,6 millió Forint míg 3 vagy több gyermeknél 10 millió Forint.

Maximum

A támogatás fele fordítható vásárlásra, a fennmaradó részt bővítésre és/vagy korszerűsítésre kell felhasználni.

A falusi CSOK összege

Meglévő lakás bővítés/korszerűsítés esetén: 1 gyermek után 300 ezer Forint, 2 gyermek esetén 1,3 millió Forint míg 3 vagy több gyermeknél 5 millió Forint.

Államilag támogatott hitel

Álmodj nagyobbat a kamat egy részének elengedése mellett

 

A falusi CSOK kamattámogatott lakáshitel maximuma 15 millió Forint, csakúgy, mint az eredeti CSOK-nál. Itt is előre meghatározott, alacsony kamat kerül felszámításra, ami jóval kiszámíthatóbb és kedvezőbb, mint a piaci kamatozású konstrukciók.

Fordulj hozzánk bizalommal, hogy szolgálhassunk Téged. Szakértőinknek egyetlen célja van: a lehető leggyorsabban, a lehető legegyszerűbben, a lehető legkevesebb pénz felhasználásával eljuttatni Téged oda, ahova vágysz.

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Mondd el, hogy mit szeretnél elérni és mi legjobb tudásunk szerint segítünk Neked ebben. Minden lépést, amit megtehetünk helyetted, megteszünk. A végén pedig együtt örülünk.