CSOK

Családi otthonteremtési kedvezmény, hogy a családod mennyivel gyarapodhat anyagilag

A Családi otthonteremtési kedvezmény, rövidítve CSOK, egy állami kedvezmény, melyet Magyarország Kormánya nyújt. Új lakás vásárlásához vagy építéséhez, valamint használt lakás vásárlásához vagy bővítéséhez igényelhető vissza nem térítendő támogatás.

Mielőtt kérvényeznéd, érdemes alaposan tájékozódnod és átgondolnod, hogy milyen célt szeretnél megvalósítani, mert komoly időt, energiát és pénzt takaríthatsz meg. Egy jól előkészített és megfelelően kivitelezett döntés hosszú évekre, akár évtizedekre is megkönnyítheti az életedet. Ezért érdemes szakemberhez fordulnod.

A CSOK különböző formái a kormányrendeletben rögzített feltételek teljesülése esetén az arra jogosult támogatott személyek által vehető igénybe, legalább egy – meglévő és/vagy vállalt – gyermek után. A lehetséges módozatok:

Már a magzat is számít

Családi otthonteremtési kedvezmény, CSOK: a támogatott személyek a velük közös háztartásban élő és a megvásárlandó, építendő lakásba velük együtt költöző, lakóingatlan bővítése esetén velük együtt lakó, meglévő gyermeke(ik) után vehetik igénybe. A kérelem benyújtásakor a 12. hetet betöltött magzat vagy magzatok is meglévő gyermek(ek)nek minősülnek.

Előre is felvehető

Megelőlegezett családi otthonteremtési kedvezmény, MCSOK: a fiatal házaspárnak minősülő (kérelem befogadásakor legalább az egyik fél 40 év alatti) támogatott személyek általuk vállalt gyermek(ek) után vehetik igénybe.

Kombinálható a két módozat

Családi otthonteremtési kedvezmény és megelőlegezett családi otthonteremtési kedvezmény, CSOK és MCSOK: a támogatott személyek meglévő és általuk vállalt gyermekek után vehetik igénybe.

Hiteltermékekkel együttesen

A fenti módozatok hitelfelvétellel történő bővítése: felhasználható a kamattámogatott CSOK hitel és Babaváró hitel, valamint lakáshitel is, hogy megvalósítsa lakáscélját.

CSOK kedvezmény új lakás esetében

A támogatás összege a meglévő vagy vállalt gyermekeid esetén:

A kedvezmény összege új lakás vásárlása, építése esetén:

Gyermekek száma A családi otthonteremtési kedvezmény legmagasabb

összege új lakás vásárlása, építése esetén

egy gyermek esetén 600.000 Forint
két gyermekesetén 2.600.000 Forint
három gyermek esetén 10.000.000 Forint

A kedvezmény összege használt lakás vásárlása, bővítése esetén:

 

Gyermekek száma A családi otthonteremtési kedvezmény legmagasabb összege használt lakás vásárlása, bővítése esetén
egy gyermek esetén 600.000 Forint
két gyermek esetén 1.430.000 Forint
három gyermek esetén 2.200.000 Forint
négy vagy annál több gyermek esetén 2.750.000 Forint

Fordulj hozzánk bizalommal, hogy szolgálhassunk Téged. Szakértőinknek egyetlen célja van: a lehető leggyorsabban, a lehető legegyszerűbben, a lehető legkevesebb pénz felhasználásával eljuttatni Téged oda, ahova vágysz.

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Mondd el, hogy mit szeretnél elérni és mi legjobb tudásunk szerint segítünk Neked ebben. Minden lépést, amit megtehetünk helyetted, megteszünk. A végén pedig együtt örülünk.