CSOK hitel

Hasznos információk a kedvezményes hitelről

Mielőtt CSOK hitel felvételét tervezi, érdemes alaposan tájékozódnia és átgondolnia, hogy milyen célt szeretne megvalósítani, mert komoly időt, energiát és pénzt takaríthat meg. Egy jól előkészített és megfelelően kivitelezett döntés hosszú évekre, akár évtizedekre is megkönnyítheti az életét. Ezért érdemes szakemberhez fordulnia

A CSOK hitel olyan államilag támogatott jelzálog alapú hitelkonstrukció, amely kizárólag CSOK igénylésekhez kapcsolódhat, így felhasználása a következő célokra vonatkozik:

Új ingatlan vásárlása

Új építésű ház vagy lakás megvásárlására kiválóan alkalmas és hasznos.

Használt ingatlan vásárlása

Használatban levő és akár rosszabb állapotú házak és lakások megszerzésénél is segíthet.

Új ingatlan építése

Építs olyan otthont, amilyent megálmodtál magadnak. Ehhez is igénybe veheted.

Használt ingatlan bővítése

Már meglevő ingatlan hasznos alapterületének növelésére is szolgálhat.

Egyszerűen

A CSOK hitel legfontosabb tulajdonsága

Az egyik legelőnyösebb jellemzője

A CSOK hitel legfontosabb tulajdonsága, hogy a jelzáloghitel alapú konstrukciók közül a legkedvezőbb költségekkel bír, az állami szerepvállalás miatt. Ez azt jelenti, hogy 3% a kamatozása a teljes futamidő alatt. Fontos megemlíteni, hogy a CSOK mindenki számára elérhető, aki a kormányrendeletben meghatározott feltételeknek megfelel, míg ezt a kedvezményes hitelkonstrukciót csak az kaphatja meg, aki a banki bírálati eljárás során megfelel a bank által támasztott kritériumoknak. Kiemlet ezek közül a fedezetként bevonni kívánt ingatlan és az igénylők igazolható jövedelme.

A konkrét hiteligénylés beadása előtt a legfontosabb a hitelképesség vizsgálata. A jövőbeli adósok nem szerepelhetnek negatív bejegyzéssel a KHR-ben (Központi Hitelinformációs Rendszer) Ez alól néhány esetben lehet kivétel, viszont ez az igénylések kis hányadát érinti. A célként meghatározott ingatlan értékbecsléssel meghatározott forgalmi értéke és az adósok jövedelmi viszonya határozza meg a felvehető hitelösszeget. Új ingatlan építésénél vagy vásárlásánál a még fel nem épült ingatlan értékét az építési költségvetés alapján határozzák meg.

Több banki és törvényi szabályozás azonos a lakáshitel konstrukciókra vonatkozókkal, míg a CSOK hitel lényeges különbsége, hogy itt maximalizált a felvehető összeg. Mind új építésű, mind használt ingatlanra 2 gyermek esetén 10 millió Forint igényelhető, 3 gyermeknél pedig 15 millió Forint.

A CSOK hitel felvételének folyamata a legjobb, ha bankon kívüli szakértő előminősítésével és kalkulációjával kezdődik, amit a bankban történő előminősítés és kalkuláció követ. Ezután valósulhat meg a megfelelő konstrukció kiválasztása és az ehhez szükséges teljes dokumentáció beszerzése. Ezeknek birtokában kerülhetnek kitöltésre a hiteligénylési nyomtatványok.

Fordulj hozzánk bizalommal, hogy szolgálhassunk Téged. Szakértőinknek egyetlen célja van: a lehető leggyorsabban, a lehető legegyszerűbben, a lehető legkevesebb pénz felhasználásával eljuttatni Téged oda, ahova vágysz.

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Mondd el, hogy mit szeretnél elérni és mi legjobb tudásunk szerint segítünk Neked ebben. Minden lépést, amit megtehetünk helyetted, megteszünk. A végén pedig együtt örülünk.