Bővül a család

Gyermekvállalás anyagi támogatására kiválóan alkalmas ez a lehetőség.

A Babaváró támogatás – vagy más néven Babaváró hitel – 2019. július 1-től igényelhető a törvényi feltételeknek megfelelő fiatal pároknak. Az állami támogatás ezen formája 2022. december 31-ig használható fel. A meghosszabbításról egyelőre nem áll rendelkezésre információ. Ezért nagyon fontos, hogy a gyermekvállalást tervező párok határidőre teljesítsék a személyi feltételeket és nyújtsák be az igénylési csomagot.

A Babaváró hitel igénylés feltételei az alábbiak.

Elvárt családi állapot

Házaspárok igényelhetik, akik mindketten elmúltak 18 évesek, és a feleség még nem töltötte be a 41. életévét.

Társadalombiztosítási jogviszony

Legalább a házaspár egyik tagja 3 év folyamatos társadalombiztosítási jogviszonnyal rendelkezik (TB).

Hazai kötődés és tisztesség

Mindkettőjüknek magyarországi lakcíme van és büntetlen előéletűek.

Rendezett adózás

Egyiküknek sincs a NAV-nál nyilvántartott köztartozása.

Tiszta pénzügyi múlt

Egyikük sem szerepel a KHR rendszerben meg nem fizetett tartozás vagy elmaradt törlesztőrészlet miatt.

Ha már van gyermek

Ha a házaspár már legalább egy gyereket nevel, akkor egyikőjük az első házasságában él.

Gyermek születik

Ahogy bővül a család, úgy fogyatkozik a visszafizetni való.

Gyermekszületés esetén a következők történnek:

  1. gyermek: amennyiben gyermek születik az első 5 évben, akkor a hitel a futamidő végéig kamatmentes lesz, a havi törlesztést pedig 3 évre fel lehet függeszteni. Ez éppen akkor csökkentheti a család terheit, amikor a kismama alacsonyabb jövedelemre számíthat.
  2. gyermek: a második gyermek születését – pontosabban 12. hetes magzati korát – követően újabb három éves törlesztés felfüggesztéssel, valamint a fennálló tőketartozás 30%-ának elengedésével lehet számolni.
  3. gyermek: a fennálló teljes tőketartozást elengedik, vagyis megszűnik a hitel.

Fordulj hozzánk bizalommal, hogy szolgálhassunk Téged. Szakértőinknek egyetlen célja van: a lehető leggyorsabban, a lehető legegyszerűbben, a lehető legkevesebb pénz felhasználásával eljuttatni Téged oda, ahova vágysz. A kapcsolatfelvételhez kattintson ide.

Mielőtt bármilyen hitelfelvételt tervezel, érdemes alaposan tájékozódnod és átgondolnod, hogy milyen célt szeretnél megvalósítani, mert komoly időt, energiát és pénzt takaríthatsz meg. Egy jól előkészített és megfelelően kivitelezett döntés hosszú évekre, akár évtizedekre is megkönnyítheti az életedet. Ezért érdemes szakemberhez fordulnod.

A Babaváró hitel összege legfeljebb 10 millió forint, futamideje maximálisan 20 év lehet. A fizetendő induló havi törlesztőrészlet nem haladhatja meg az 50 ezer forintot havonta, mely összegnek tartalmaznia kell a kölcsön után fizetendő állami kezességvállalási díjat is.

A Babaváró hitel a folyósítást követő első 5 évben kamatmentes, ám ha ezen idő alatt nem születik gyermek, akkor az addig igénybe vett támogatás összegét 120 napon belül egy összegben vissza kell fizetni, míg a futamidő további részére a Babaváró hitel piaci kamatozású személyi kölcsönné alakul át.

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Mondd el, hogy mit szeretnél elérni és mi legjobb tudásunk szerint segítünk Neked ebben. Minden lépést, amit megtehetünk helyetted, megteszünk. A végén pedig együtt örülünk.